Social Media Marketing

social media marketing

Social Media Marketing

Τα τελευταία δύο χρόνια η χρήση του internet στην ανάδειξη, προώθηση και εξάπλωση της φήμης μιας επιχείρησης αποτελεί δεδομένο. Ο χαρακτήρας της επιχειρηματικής δράσης παύει να είναι τοπικός και οι χρήστες αναζητούν πληροφόρηση και πρόσβαση από κάθε γωνιά του κόσμου. Το website μιας επιχείρησης επιτελεί ρόλους καταστήματος, εργαζομένων και εικόνας και  είναι πλέον η πρώτη εντύπωση που δίνει στον πελάτη. Για αυτό το λόγο πρέπει να είναι προσεγμένη και ιδιαίτερα επιδραστική ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον νέων πελατών.

Στενές σχέσεις με πελάτες και αύξηση κερδών

To Social Media Marketing και η σωστή κατασκευή ιστοσελίδας αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την επιτυχημένη προβολή της επιχείρησής σας. Εξάλλου το πρώτο βήμα που κάνει ένας πελάτης που αναζητά υπηρεσίες η προϊόντα, είναι να τα αναζητήσει στο Internet. Έτσι η καλύτερη διαφήμιση για μια εταιρεία είναι η συνεχής παρουσία της στις μηχανές αναζήτησης και στις διαδικτυακές κοινότητες (social media).

SocialMedia– ο σύγχρονος Χρυσός Οδηγός.

Tο social media marketing, εκμεταλλευόμενοτηντεράστιαανάπτυξητουFacebook, Twitter, MySpace, LinkedIn, Instagram, Pinterest και των υπόλοιπων διαδικτυακών κοινοτήτων αυξάνει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας, μέσω συνεχούς προβολής της στα μέσα αυτά. Οι onlineκοινότητες και τα blogs αποτελούν τα σημαντικότερα εργαλεία του social media marketing ενώνοντας πελάτες και επιχειρήσεις.  Σε συνδυασμό με το Search Engine Optimization, αποτελεί έναν ανέξοδο και ταυτόχρονα εξαιρετικά προσοδοφόρο τρόπο αύξησης της επισκεψιμότητας της σελίδας σας.

Πως όμως λειτουργεί ακριβώς το social media marketing; Ουσιαστικά πρόκειται για δημιουργία λογαριασμών/προφίλ, κατάλληλα επιλεγμένων και προσαρμοσμένων συνδέσμων  και αναρτήσεων σε σχετικά με την επιχείρηση sitesμε υψηλή επισκεψιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής, όταν επισκέπτεται τη διαφημιζόμενη ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, ακολουθεί ένα «ηλεκτρονικό μονοπάτι» συνδέσμων που τον οδηγούν στο προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρει η επιχείρηση. Το social media marketing δεν αφορά μόνο τη διαφήμιση αλλά και την ανάπτυξη ουσιαστικής επικοινωνίας πελάτη-επιχείρησης.

Αύξηση επισκεψιμότητας σελίδας (traffic).

Τα social media networks είναι δομημένα πάνω στην αλληλεπίδραση καταναλωτή-επιχείρησης και καταναλωτών μεταξύ τους. Οι τελευταίοι ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες πάνω στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους, οδηγούν ο ένας τον άλλον σε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν ή τους φαίνονται ελκυστικά για μία μελλοντική αγορά. Τοποθετώντας λοιπόν σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία τη διαφήμιση και τον σύνδεσμο της επιχείρησής σας, ο χρήστης των social media communities οδηγείται κατευθείαν στην δική σας προσφορά, την οποία μοιράζεται μάλιστα και με άλλους χρήστες, προσφέροντας έτσι άμεση αύξηση της φήμης και της επισκεψιμότητας της σελίδας σας. Τα μέλη των socia lmedia networks αντιμετωπίζονται πάντα ως πιθανοί πελάτες, για αυτό οι δημιουργούμενες καμπάνιες από εμάς, είναι πάντα προσεγμένες και επιχειρηματικά μελετημένες.

To social media marketing ξεπερνά τα όρια του παραδοσιακού marketing, καταργώντας μεσάζοντες και φέρνοντας σε άμεση επαφή πελάτη και brand. Oκαταναλωτής τοποθετείται στο επίκεντρο, αξιοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία που διατίθενται και επιτυγχάνοντας άμεσο διάλογο και επικοινωνία με την επιχείρηση που εμπορεύεται τα επιθυμητά προϊόντα και υπηρεσίες. Ως αποτέλεσμα, το brand name της επιχείρησής σας. Έτσι μέσα σε ένα οικείο για το χρήστη περιβάλλον η επιχείρησή σας προσεγγίζει τον καταναλωτή κατάλληλα και του προωθεί άμεσα τα προϊόντα της.

Πως αναδεικνύεται το brandname;

Το social media marketing δεν απευθύνεται μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις και επιτυχημένα brand name. Όλες οι επιχειρήσεις πλέον χρειάζονται τη προώθηση του ονόματος και της φήμης τους για να προσελκύσουν πελατεία. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες  λύσεις, η Datakey, διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό, εργαλεία και σχεδιαστικά πρότυπα ώστε το brand name της επιχείρησής σας να εδραιωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών. Όχι μόνο σχεδιάζουμε τη διαφημιστική καμπάνια της επιχείρησης, αλλά επιλέγουμε προσεκτικά τα Social Media στα οποία αυτή θα προβληθεί ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες τις επιχείρησής σας.

Επαγγελματισμός στο προφίλ της επιχείρησης

H δημιουργία προφίλ μιας εταιρείας στα Social Media δεν είναι τόσο απλή όσο το στήσιμο του προφίλ ενός προσώπου. Ενώ ο καθένας μας μπορεί να ανεβάσει φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα στο προσωπικό του προφίλ, η σελίδα της επιχείρησης έχει περισσότερες απαιτήσεις και χρήζει προσοχής και επαγγελματισμού. Η Datakey, λόγω της πολυετούς εμπειρίας της στον τομέα του social media marketing αλλά και της κατασκευής ιστοσελίδας, μπορεί να σας προτείνει τις κατάλληλες ιδέες, εργαλεία και στρατηγικές ώστε να αποκτήσει το προφίλ της επιχείρησής σας τη μέγιστη επισκεψιμότητα.  Με στοχευμένες διαφημίσεις στο εκάστοτε επιθυμητό κοινό, μοιραζόμαστε, μέσω χρήσης feeds, μοιραζόμαστε σε καθημερινή βάση τα νέα, τις ανακοινώσεις, βίντεο εικόνες και πρωτότυπα κείμενα που δημιουργούμε προσεκτικά για την προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών σας. Αντιμετωπίζοντας το social media marketing με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα όσο και την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, συμμετέχουμε ενεργά και ανελλιπώς σε blogs και forums με αναρτήσεις του προφίλ της επιχείρησης, ώστε ο χρήστης του Internet να βλέπει συνέχεια, κατά την πλοήγησή του, το όνομα της επιχείρησής σας.